sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Perfume Overdose

Olen onnistunut viime kuukausien aikana hamstraamaan myös hajuvesiä. Joukkoon on mahtunut monta kivaa tuttavuutta, jopa pari uutta suosikkiakin.Marraskuisissa luonnonkosmetiikkamyyjäisissä Helsingissä tutustuin Acorellen tuoksuihin, joissa olisi ollut monta herkullista vaihtoehtoa kotiin vietäväksi. Suosikkejani olivat etenkin kuvassa olevat mantelinen Wheat Almond, makean marjaisa Wild Berries - joka olisi istunut todella vaivattomasti omalle tuoksuhyllylleni - sekä pehmeä Vanille Ambree.Ostoskassiini pujahti kuitenkin vähän yllättäen ruusuntuoksua. R de Rose tuoksuu tyypillisen ruusuiselle, mutta sitä on terästetty myös vadelmalla, joka tuo mukaan pirteän makean vivahteen. Pidän tuoksusta paljon, mutta pullosta pidän melkein enemmän. Selkeä, klassinen, mutta silti myös hiukan romanttinen ulkoasu vetoaa. Kurjaa tässä on se, että vaikka pullossa selvästi lukee eau de parfum, tuoksu ei kestä iholla kovin pitkään. Johtuneeko parabeenien tai synteettisten ainesosien puutteesta?

Kaksi viime päivinä eniten käytettyä pulloa bongasin siltä joulukuiselta ulkomaanmatkalta, josta kaikki ovat jo kyllästyneet kuulemaan. Esiteltävät tuliaiset alkavat tosin jo käydä vähiin, eli en pysty jauhamaan niistä enää kovin kauan. :)Juicy Couture aiheuttaa imagollaan hienoisia kylmänväreitä, mutta olin päättänyt tuoksutella merkin hajuvedet huolella, sillä olin kuullut niistä niin paljon hyvää. Viva la Juicy kolahti täydellisesti. Fragrantican mukaan ensituoksussa on marjoja ja mandariinia, sydäntuoksussa kuusamaa, gardeniaa ja jasmiinia ja pohjatuoksussa muun muassa vaniljaa ja santelipuuta.Voisin veikata, että Viva la Juicy iskee lujaa, jos pidät esimerkiksi Victor & Rolfin Flowerbombista. Tuoksut ovat hyvin samanhenkisiä, mutta molemmat omaan nenääni täysin uniikkeja. Vaikka tuttavuutemme on vasta nuori, rakastan rusettipulloani syvästi.

Toinen uusi ja ihana tuoksuystävä löytyi Anthropologien myymälästä. Oikeastaan ihastus kohdistuu myös tuoksun valmistaajaan; haluaisin palavasti kerätä kaikki TokyoMilkin hurmaavat pullot. Yllä pari esimerkkiä.Omassa pullossani pörrää mehiläinen. Veikeästi nimetty tuoksu on voimakkaan hunajainen, mutta siinä on ainakin etiketin mukaan myös edellisestä lempparistani löytyviä jasmiinia ja santelipuuta. Jonkinlaista kaavaa nämä tuoksumieltymykseni näyttävät noudattavan, pitäisikin tehdä jossain välissä pientä analyysiä.

Viimeinen tuoksutuliainen löytyi lentokentältä epätoivoisen käteisvaroista eroon hankkiutumisen yhteydessä. Nämä minipullot saavat odottaa kesää kauniissa pakkauksessaan.

Millaisia ovat omat uusimmat tuoksusuosikkisi? Käytätkö useita vai pitäydytkö yhdessä/kahdessa/muutamassa hyväksi havaitussa? Itselläni seuraava ostos tulee mitä todennäköisimmin olemaan Versacen Crystal Noir, jota olen jo käynyt nuuhkimassa muutaman (aika monta) kertaa. Muistuttaa erittäin paljon Diorin Hypnotic Poisonia, mutta on ihan vähän kevyempi ja kauniimmassa pullossa.

9 kommenttia:

  1. Ihania puteleita!! Mä käytän aina yhtä tuoksua vuosikausia, niin kauan kunnes kyllästyn. Tälläkin hetkellä kaapissa olisi kivoja uusia juttuja joita voisin käyttää mutta kun se yksi (Miss Dior Chérie L'eau) vain tuntuu just nyt niin oikealta. (Josko tämän pullon (alle puolet jäljellä) jälkeen tarttuisin uusiin tuoksuihin??)

    VastaaPoista
  2. Joo, mä jämähdän kans tosi helposti. En ole oikein hajuvesityyppiä vaan harrastan enemmän erilaisia tuoksusuihkeita, body misteja ja muita. Hiljattain löytyi uusi suosikki the Body Shopin uutuuksista, Raspberry Pomegranate! <3

    VastaaPoista
  3. NinaV, mulla on monta tosi pitkäaikaistakin suosikkia, mutta usein vaihdan tuoksua melkein päivittäin. Välillä vähän kadehdin ihmisiä, joilla on tunistettava "oma" tuoksu.

    visuaalisesti vaativa kottarainen, ostin joulun alla Body Shopista tuoksulyhdyn, johon sai kylkiäisiksi yhden tuoksuöljyn. Otin juurikin tuota Raspberry Pomegranatea, mutta en tiennyt että sitä saa hajuvetenäkin! Ihana tuoksu, pääsee oitis toivelistalle. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloisia ja näköisiä hajuvesiä :)

    Juicy Couturelta en ole koskaan tuoksutellut yhtäkään hajuvettä, mutta omistan JC:n käsilaukun :) (joka on yhtä superprinsessa-yltiönaisellinen kuin nuo hajuvesipullotkin)

    Mulla on hajuvesiä aivan liikaa ehkä jonkun vinkkelistä, mutta omasta mielestäni niitä on ihan sopivasti. Olen ajattelut tehdä suuren hajuvesi-postauksen kunhan ehdin palaamaan blogini pariin näiden työkiireiden keskeltä. (Nytkin tulin lukemaan nopsaan ihmisten kuulumisia samalla kun vedän lounasta napaani..)
    Oma lempparituoksuni tällä hetkellä on Thierry Muglerin Womanity (jossa on myös aivan ihana pullo) :)

    VastaaPoista
  5. Omistan vain kolme hajuvettä, joten aika vähän vaihtelua harrastan. Talvella käytössä on Christina Aquileran ensimmäinen tuoksu ja the body shopin "ikivanha" puteli chymara nimistä tuoksua. Kesällä taas tbs:n tuoksu ja Escadan marine groove.

    Toiveissa olisi Lanvinin Jeanne tuoksu, johon ihastuin jouluostoksilla.

    VastaaPoista
  6. Ihania pulloja! :) Acorellea haluaisin testailla tarkemminkin :)

    Käytin ennen päivittäin hajuvettä, mutta lapsen saamisen jälkeen se jäi, koska tuoksut ärsyttivät vauvaa selvästi. Nyt kun poitsu on jo vähän isompi pitääkin aloittaa uudestaan! :)

    VastaaPoista
  7. Luulisi, että lapsia voi totuttaa uusiin tuoksuihin siinä missä makuihinkin. :) Ei kun suihkimaan vain!

    VastaaPoista
  8. Oi vitsi, nuo TokyoMilkin tuoksut vaikuttavat niin jänniltä! Pääsisipä tuoksuttelemaan näitä ulkomaille!

    VastaaPoista
  9. Olisin tahtonut ostaa niistä vaikka kuinka monta! Seuraavaa kertaa varten täytyy tehdä hyvä etukäteissuunnitelma, ettei lähde mopo käsistä. TokyoMilkiä saa muuten myös Perfumed Courtista.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>